Loading...
Interim management 2017-12-08T10:14:21+00:00

To-the-point

Er kunnen vele redenen zijn, waarom je een interim manager in wilt zetten. Soms is tijdelijke vervanging noodzakelijk. Soms is het wenselijk om iemand van buitenaf in te zetten. Een interim manager kijkt namelijk met een andere blik naar zaken.

Hij kan deuren openen binnen een organisatie die voorheen gesloten bleven. Hij kan forceren, zaken opschudden. En doelen in kortere tijd bereiken.

Wat wil je bereiken?

Moet jouw operatie veranderen? Is het serviceniveau te laag? Zijn de kosten de hoog? Wellicht zijn jouw medewerkers ontevreden? Moet er gestructeerd worden? Dit kunnen allemaal redenen zijn om een interim directeur of manager in te zetten.

Maar ook steeds vaker zien we dat interim managers worden ingezet om projecten en programma’s, met een duidelijk einddoel , te leiden. Dat kan gaan om het opzetten en verbeteren van bedrijfsprocessen, product lanceringen, grootschalige verandertrajecten, implementatie van nieuwe systemen en werkwijzen.

Het voordeel van het inzetten van een interim manager is ook hier die frisse blik. En ervaring.

De veelzijdigheid van Picket

Picket Interim Management is van vele markten thuis:

  • Leiden van jouw operatie
  • Operational Excellence
  • Change Management
  • Business Development
  • Proces Management
  • Programma Management
  • Project Management
  • en méér

En altijd doelgericht.

Goed luisteren en samenwerken op alle niveaus is cruciaal. Van directie tot werkvloer.

Samen resultaat

Een operatie kan niet vanaf afstand gemanaged worden. Een helikopterview is mooi en noodzakelijk, maar voor écht effect kom je achter het bureau vandaan en ga je in de schoenen staan van medewerkers en klanten. Picket gaat de werkvloer op, meedraaien, doorvragen, aan den lijve ondervinden waar de pijnpunten zitten.

Zo’n aanpak is cruciaal voor succes.

Noodzakelijke veranderingen bereik je namelijk nooit alleen. Goed luisteren en samenwerken op alle niveaus is cruciaal. Van directie tot werkvloer. En duidelijk zijn in wat je gaat doen, maar zeker ook in wat je niet doet.

Zo sla je de palen in de grond. En werk je daar gezamenlijk naar toe.

Meer weten over De Power van Picket? »