Tijd voor verandering

De rode draad in mijn werk is altijd verandering geweest. Een nieuwe afdeling opzetten, afdelingen leiden en ombouwen, nieuwe producten lanceren, processen veranderen, nieuwe systemen, enzovoorts. Ik heb dit binnen enkele prachtige organisaties mogen doen. Organisaties die continu in beweging waren en zijn. De mogelijkheden en kansen die ik daar heb daar heb gekregen, zijn fantastisch geweest.

Ik houd van verandering, maar hecht ook grote waarde aan de omgeving waarin ik werk. Samenwerken, onderdeel uitmaken van een team is voor mij ontzettend belangrijk. En dat weerhield mij soms van het besluit om zelf te veranderen van omgeving. Tot nu dan!

Nadat Ziggo en UPC al waren samen gegaan, kwam de fusie met Vodafone. In mijn ogen een logische stap. Twee mooie bedrijven, ijzersterke merken en complementair aan elkaar. Ik was zo’n 2 jaar bezig geweest om Field Services te integreren. Systemen, processen, reorganisaties, medewerkerstevredenheid trajecten, klanttevredenheid programma’s, samensmelten van culturen en teams.

Voor mij was dit alleen wel het moment om te veranderen van omgeving. Tijdens zo’n integratie ben je toch behoorlijk intern gefocust. En er is een enorm interessante wereld daar buiten. En de afgelopen maanden heb ik daar weer meer kennis van mogen nemen. Ik heb gesprekken gevoerd met diverse mensen in uiteenlopende werkgebieden, bedrijven en branches. Er gebeurt zoveel interessants. Door nieuwe mensen te leren kennen, leer je jezelf ook weer beter kennen. En zie je waar je kracht ligt of juist niet.

Het besluit om te veranderen van omgeving was niet makkelijk. Niet weten waar je straks terecht komt, brengt soms onzekerheid met zich mee. Maar wat ik de afgelopen 20 jaar heb geleerd in mijn carrière, is ook weer enorm verrijkt door een ieder waarmee ik de afgelopen maanden contact heb gehad. En waar ik altijd ondernemend heb kunnen werken binnen een organisatie, ga ik dat nu doen vanuit mijn eigen organisatie.

Picket, interim management en meer!

Bedrijven helpen met verandering. In het bijzonder in een operationele omgeving. Doen waar ik goed in ben. Luisteren, analyseren, een plan maken, de weg daar naartoe bepalen. En altijd de piketpalen slaan. Zodat het voor iedereen helder is. Vandaar Picket. Alleen net even anders geschreven.

Want net even anders maakt het verschil.

Ik wil iedereen danken die de afgelopen maanden de tijd heeft genomen om met mij te spreken. Alle adviezen waren welkom. De feedback soms confronterend, maar heel erg nuttig. (Een wijs iemand zei ooit dat een feedback een cadeautje is).

En nu is het tijd voor verandering!

2017-12-11T12:35:35+00:00 10 december 2017|Categories: interim management, verandering|